2020 İçmimari Trendleri

2020 İÇMİMARİ TRENDLERİ

iklime Polat İçmimarlık olarak hedefimiz fonksiyonel estetik ve ihtiyaçlara cevap veren mekanlar tasarlarken aynı zamanda trendleri de takip ederek güncel tasarımlar ortaya çıkarmak. Bu sebeple 2020 için öngörülen içmimari ve dekorasyon trendlerini sizler için derledik.

YILIN RENGİ: KLASİK MAVİ

Dünya renk otoritesi Pantone Color Institute 2020 yılının rengini klasik mavi olarak belirledi. Temiz ve zarif, aynı zamanda canlandırıcı bir renk. Kolay kombilenebilir.

SAKİN TONLAR

2020’de sakin tonlardan pastel dozu baskın nane yeşili öne çıkıyor. Rahatlatıcı, ferahlık hissi veren ve cinsiyetten bağımsız bu renk çelik grilerle karıştırılarak ya da krem ve pembe tonlarla birlikte değerlendirilebilir.

www.delightfull.eu

BİYOFİLİ AKIMI

Biyofili doğa ve tüm canlılarla ilişki kurma eğiliminde olmaktır. İnsanlar için doğayla ilişki içinde olmak düşük kan basıncı, yüksek odaklanma kabiliyeti, azalan stres ve artan yaratıcılık sağlıyor. Mekanlarda yeşil duvarlar, bitkiler, açık havada daha çok vakit geçirmeye imkan veren bahçe, teras ve balkon kurguları bu anlamda önemli unsurlar.

www.coveteur.com

KIVRIMLI FORMLAR, KAVİSLİ MOBİLYALAR

Mekanlara dinamizm ve akıcılık kazandıran kıvrımlı yüzeyler, yuvarlatılmış formlarla yeni tasarımlarda kendine yer buluyor ve böylece daha rahat ve davetkar alanlar oluşturuyor.

Liljencrantz Design

TERRAZZO

1950’lerin terazzo malzemesi zeminden duvarlara ve mobilyalara kadar birçok alanda kullanılıyor.

www.made.com

DUVAR HALILARI

Dikdörtgen, oval, saçaklı, düz, desenli ya da geometrik; 2020’de sıkça göreceğimiz dekorasyonlardan biri de duvarlardaki halılar olacak gibi görünüyor.

Kristin Guy

You might be interested in …